Appel-kaneeltaart
Serves 10
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr 10 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr 10 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 225 gram boter, op kamertemperatuur
  2. 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  3. 3 grote eieren
  4. 100 gram walnoten, grof gehakt
  5. 100 gram sultana rozijnen
  6. 225 gram zelfrijzend bakmeel
  7. 2 theelepels bakpoeder
  8. 400 gram goudrenet appels, geraspt of fijngesneden
  9. 1 theelepel kaneel
Voor de bovenlaag
  1. Lichtbruine basterdsuiker
  2. wat extra gehakte walnoten
  3. poedersuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
  2. Doe de boter, basterdsuiker, eieren, sultana's, de helft van de gehakte noten bakmeel en bakpoeder in een grote kom en meng alles met een elektrische handmixer tot alles goed gemengd is, ongeveer 2 minuten.
  3. Verdeel de helft van het mengsel in de springvorm en spreid de appels, die je met de kaneel gemengd hebt, erover uit. Verdeel de rest van het deeg er over en bestrooi royaal met basterdsuiker en gehakte walnoten.
  4. Bak de taart 60-70 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gerezen en goudbruin is. Kijk na 50 minuten of je de bovenkant niet losjes af moet dekken met aluminiumfolie.
  5. Laat de taart een paar minuten afkoelen in het blik en verwijder dan de rand en laat helemaal afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Adapted from Baking Bible
Adapted from Baking Bible
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: