Appelroosjes
Serves 6
Ook zin in een herfstdessert met heerlijke geuren van appel en kaneel? Maak dan eens deze prachtige appelroosjes. Ze zien er fantastisch en misschien een tikkeltje ingewikkeld uit, maar de roosjes zijn echt heel eenvoudig om te maken. Ze zijn ook erg lekker, niet te zoet. Je gasten zullen onder de indruk zijn!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Ingredients
 1. 6 plakjes bladerdeeg
 2. 2 rode appels
 3. 3 eetlepels abrikozen jam
 4. Sap van een halve citroen
 5. Kaneel
 6. Poedersuiker
 7. Bloem om te bestuiven
Verder benodigd
 1. Muffinvorm
Instructions
 1. Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Snijd ondertussen de appels doormidden en snijd het steeltje en het klokhuis er uit. Snij elke halve appel in hele dunne plakjes. Deze moeten buigzaam zijn maar toch net een mooi rood randje hebben.
 3. Doe de appelschijfjes in een kom met koud water en voeg het citroensap toe. Verwarm de kom 3 minuten in de magnetron. Door de appeltjes te verwarmen worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af.
 4. Doe de abrikozenjam in een kommetje en voeg 2 eetlepels water toe en verwarm dit 1 minuutje in de magnetron of een pan en roer door elkaar.
 5. Bestuif een oppervlak met een beetje bloem en leg steeds 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar heen. Druk ze goed vast aan elkaar.
 6. Snijd vervolgens de dubbele plakken deeg ieder in 2 lange stroken, zodat je uiteindelijk zes stroken deeg hebt.
 7. Bestrijk de stroken deeg met de waterige abrikozenjam.
 8. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook, zodat ze er half bovenuit steken. De helft van iedere strook blijft dus onbedekt.
 9. Bestrooi het deeg en de appel met wat kaneel kaneel. Vouw de onderste helft van het deeg, waar dus geen appel op ligt, naar boven, zodat de twee helften deeg netjes opgevouwd worden. Rol dan de rollen appel/deeg voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
 10. Plaats de appelroosjes in een muffinform en bak ca. 40 minuten.
 11. Bestrooi de roosjes tenslotte met een beetje poedersuiker.
Notes
 1. Een instructiefilmpje is altijd handig.
Adapted from Cooking with Manuela
FoodFortune http://foodfortune.nl/