Aubergine met kip en curry
Serves 2
Dit is een van mijn favoriete maaltijden die je binnen een half uur op tafel zet en erg geschikt is als je na een lange werkdag geen zin hebt om uitgebreid te koken. Zelf eet ik helemaal niet zo pittig, maar vind ik de smaak van de gele curry, die milder is dan bijv. de rode variant toch bijzonder lekker. Je kunt natuurlijk variƫren zoals jij het zelf wilt, meer kip of meer groenten, of lekker pittig met wat extra curry. Dat is helemaal aan jou!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 150 gram rijst
  2. 1 grote aubergine, geschild en in blokjes gesneden
  3. 1 kipfilet, klein gesneden
  4. 1 blok tahoe (zachte variant), in blokjes gesneden
  5. 1 blikje bamboe scheuten (230 gram)
  6. 1 eetlepel gele currypaste (of meer als je van pittig houdt)
  7. 1 klein blikje kokosmelk (165 ml)
  8. Olie
  9. Zout
  10. Bosui
Instructions
  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Verhit olie in de pan. Doe de currypaste er bij en fruit dit een beetje aan.
  3. Voeg vervolgens de kip toe en bak dit enkele minuten.
  4. Daarna voeg je de aubergine, bamboescheuten en kokosmelk toe. Breng dit op een niet te hoog vuur zachtjes aan de kook. Voeg naar eigen smaak zout toe, als je dit nodig vindt.
  5. Laat de pan met gesloten deksel een minuut of vijf garen.
  6. Roer tenslotte de tahoeblokjes er door heen. Laat het geheel nog even twee minuten pruttelen.
  7. Serveer met rijst en garneer met wat bosuitjes.
Notes
  1. Ik gebruik de gele curry van het merk Mae Ploy.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: