Auberginekwarktaart
Serves 4
Yotam Ottolenghi will make you crave vegetables over chocolate... Zo begon een recensie over het nieuwe kookboek van Ottolenghi: Plenty More. 'Whatever' denk je vast, maar vooralsnog kan ik de recensist alleen maar gelijk geven! Qua smaakbeleving had ik echt een topweekend achter de rug! Ik heb namelijk twee recepten uit zijn nieuwe boek geprobeerd. Zoals we van deze geweldige creatieve kok gewend zijn, laat hij steeds weer zien op wat voor een originele wijze je groente kunt bereiden. Elk gerecht is weer een feest van intense smaken en verrassende kruiden. Het eerste recept dat ik uitprobeerde, is deze originele aubergine kwarktaart, dat besprenkeld wordt met Za'atar. Za'atar is een kruidenmengsel uit het Midden Oosten bestaande uit een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Qua smaak is de taart fantastisch! De za'atar ruikt en smaakt heerlijk kruidig, maar is toch niet overheersend. Natuurlijk ben ik ook dol op aubergine. Dat helpt vanzelfsprekend ook. Toch zou ik deze taart niet elke dag kunnen eten. Er zit gewoon net iets teveel kaas in, want niet goed kan zijn voor de lijn:) Wat ik wel elke dag zou kunnen eten, is het volgende recept dat ik probeerde...
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 20 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 2 middelgrote aubergines lange plakken gesneden (ca. 2cm)
  2. 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  3. 150 gram feta
  4. 150 gram roomkaas
  5. 3 eieren
  6. 60 ml slagroom
  7. Olijfolie
  8. Oregano
  9. Zout en peper
  10. 2 theelepels za'atar
Verder benodigd
  1. Mixer
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (stille ovenstand).
  2. Bekleed een bakplaat met papier en leg hierop de aubergine.
  3. Besprenkel deze royaal met olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Rooster de aubergine 40 minuten in de oven.
  5. Schakel de oven terug naar 170 graden.
  6. Mix de feta, de roomkaas, eieren en slagroom tot een glad beslag.
  7. Vet een ovenschaal in.
  8. Verdeel hierover de aubergine en de tomaat en schenk het kaasbeslag er over heen. Bestrooi vervolgens met oregano, zout en peper.
  9. Bak de taart gaar in 35 tot 40 minuten.
  10. Meng de za'atar met olijfolie en besprenkel de taart ermee.
Notes
  1. Za'atar vond ik gewoon in mijn Albert Heijn (XL).
  2. Probeer ook eens za'atar met olijfolie en brood. Simpel en heerlijk!
Adapted from Plenty More
Adapted from Plenty More
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: