Avocado met ei uit de oven
Serves 2
Soms ziet een foto er zo apart en smakelijk uit dat je het direct zelf gaat uitproberen! In dit geval zijn avocado en ei ook nog eens twee van mijn favoriete ingrediënten. Ik was dan ook erg benieuwd naar de combinatie ervan. Wat ik ook bijzonder vind, is dat de avocado in dit recept warm is. Het resultaat? Erg lekker, erg eenvoudig, erg gezond... en erg lekker:)
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 1 avocado
  2. 2 eieren
  3. Peterselie, fijn gehakt
  4. Zout en peper
Instructions
  1. Verhit de oven voor tot 220 graden.
  2. Snijd een avocado door midden en verwijder de pit.
  3. Schep zoveel vruchtvlees uit de avocado totdat er ongeveer een ei in past.
  4. Scheid vervolgens de eiwitten en de eidooiers.
  5. Plaats de twee avocadohelften in een ovenvaste schaal. Leg op elk helft eerst een eidooier en schep daarna voorzichtig het eiwit erbij. Let hierbij op dat je niet teveel eiwit in het gat schenkt, want anders loopt het eiwit er in één keer weer helemaal uit.
  6. Vervolgens zet je de avocadohelften ca. 15 minuten in de oven, tot het wit net gestold is en het eigeel nog zacht.
  7. Bestrooi tenslotte met zout, peper en peterselie.
Adapted from http://www.theironyou.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: