Bananabread 1
Serves 1
Een heerlijke versie van guilt-free bananenbrood die net zo lekker weg eet als een gewone cake!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 3 bananen (hoe rijper hoe zoeter)
  2. 50 gram dadels
  3. 3 eieren
  4. 150 gram amandelmeel
  5. 1,5 theelepel bakpoeder
  6. Snufje zout
Instructions
  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175 graden.
  2. Pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine.
  3. Klop in een andere kom de eieren met het snufje zout.
  4. Meng de bananenpuree met de eieren.
  5. Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg het bakpoeder toe.
  6. Meng dit tot je een egaal beslag hebt.
  7. Vet een cakevorm in of bedek dit met een vel bakpapier.
  8. Giet het beslag in de vorm en bak het bananabread in 45 minuten gaar.
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster.
  10. Geniet ervan!
Notes
  1. Ik doe er meestal ook nog een gehakte nootjes door heen.
Adapted from : Het voedselzandloperkookboek van Pauline Weuring
Adapted from : Het voedselzandloperkookboek van Pauline Weuring
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: