Bananenijs met pindakaas
Serves 2
Er komt mooi weer aan! Tijd voor ijsjes! De basis voor dit ijs zijn bevroren bananen die het ijs een lekker romige en zachte structuur geven. Ik ben er de laatste tijd achter gekomen dat banaan heerlijk in combinatie is met de pindakaas! Als je niet zo van pindakaas houdt, kun je dit gewoon weglaten of vervangen door chocola of fruit.
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 10 min
Prep Time
10 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 10 min
Ingredients
  1. 3 grote rijpe bananen
  2. 3 eetlepels pindakaas
  3. Snufje kaneel
  4. Snufje zeezout
  5. ΒΌ theelepel vanille extract (optioneel)
  6. Melk (optioneel)
  7. Geroosterde pinda's, ter garnering
Verder benodigd
  1. Keukenmachine of blender
Instructions
  1. Pel de bananen en snij ze in plakjes. Doe de plakjes banaan een paar uur in de vriezer tot ze bevroren zijn.
  2. Haal de bananen uit de vriezer en laat deze vijf minuten ontdooien.
  3. Doe de plakjes in een blender, ga net zo lang door tot het een egaal (bevroren) mengsel is geworden. Haal tussendoor steeds het banaan van de zijkanten af en mocht het niet heel goed mengen kan je er wat melk bij doen om het wat soepeler te laten mixen. Uiteindelijk wordt het een egale en romige textuur.
  4. Voeg vervolgens de pindakaas, kaneel, zeezout en laat je machine nog enkele keer draaien.
  5. Breng het ijs over naar twee schaaltjes en garneer met wat pinda's en pindakaas.
Adapted from Pinch of Yum
Adapted from Pinch of Yum
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: