Bavarois met Marsala en bitterkoekjes

Bavarois met Marsala en bitterkoekjes
Serves 6
Jeminee... Ik had niet verwacht dat dit toetje zooo zalig zou zijn!! Zelf heb ik tot nog toe weinig met pudding of bitterkoekjes gehad, maar ik ben helemaal om! Dit recept heeft als het ware een nieuwe wereld voor me geopend. Het boek van Cees Holtkamp, waaruit dit recept komt, staat hoog op mijn verlanglijstje!
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Ingredients
  1. 100 gram bitterkoekjes, fijngehakt
  2. 100 gram Marsala, koud
  3. 500 gram slagroom
  4. 100 gram suiker
  5. 10 gram gelatine (= 6 blaadjes)
  6. 80 gram water
  7. 4 eierdooiers
  8. 1 ei
Verder benodigd
  1. Puddingvorm van 1 liter
Instructions
  1. Doe het water en de gelatine in een steelpannetje en laat even weken.
  2. Klop het ei met de eidooiers en 50 g suiker au bain marie op.
  3. Zet het pannetje met de gelatine op laag vuur en verwarm het tot de gelatine is opgelost. Laat niet koken! Spatel de gelatine door het eimengsel.
  4. Meng de koude Marsala en de fijngehakte bitterkoekjes door het mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Klop intussen de slagroom met de overige 50 g suiker lobbig en spatel de slagroom door het bavaroismengsel.
  6. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de bavarois erin. Zet de vorm een dag in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  7. Houd de vorm voor het serveren even onder warm water en leg er een platte schaal op en keer het geheel samen om. Verwijder de vorm.
  8. Geniet ervan!
Notes
  1. Het fijnhakken van de bitterkoekjes kan lastig zijn omdat de koekjes nogal kleven. Ik heb de bitterkoekjes daarom fijngemaakt door middel van een staafmixer.
  2. Voor dit recept geldt ook een opstijftijd van tenminste 8 uur die bovenop de hierboven vermelde bereidingstijd komt.
Adapted from De Banketbakker
Adapted from De Banketbakker
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: