Boerenkool met kip, spekjes en witte bonen in Tandoori saus
Serves 4
Dit gerecht proefde ik op een zaterdagmiddag in de AH XL bij mij in de buurt. Op deze dag kun je vaak allerlei dingen proeven en dat is natuurlijk hartstikke leuk. Het gerecht viel mij op omdat het veel ingredi├źnten bevat, die ik zelf niet zo vaak eet, zoals boerenkool en witte bonen, en vooral omdat ik het verrassend lekker vond. De medewerker merkte mijn enthousiasme gelijk op en legde uit dat hij het gerecht op een 'iets' andere manier had bereid dan werd aangegeven op de bijbehorende receptenkaart... Zeg maar echt geheel anders:).. Ik heb zijn manier aangehouden en heb het nu al een paar keer gemaakt. Erg lekker!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 300 gram boerenkool
 2. 125 gram magere spekblokjes
 3. 1 kipfilet, in stukjes gesneden
 4. 1 blik cannellinibonen van 400 gram, uitgelekt
 5. 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
 6. 3 eetlepels tandoori Indiase currypasta (ik gebruikte het merk Patak's die verkrijgbaar is in de AH)
 7. Zout
Instructions
 1. Kook eerst de boerenkool: Vul een grote plan met een laagje water en doe er een klein beetje zout bij. Doe de boerenkool in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag zodat de boerenkool zachtjes blijft koken en gaar wordt in ca. 20 minuten.
 2. Bak de spekjes in een anti-aanbakpan tot ze verkleuren en het vet smelt. Doe dan de kip in de pan en bak de spekjes en kip gaar.
 3. Voeg vervolgens de currypaste toe, de bonen en ook de tomatenblokjes. Breng het geheel op laag vuur aan de kook en voeg indien nodig een klein beetje water toe.
 4. Roer tenslotte de boerenkool er door heen. Ik vind het erg lekker met volkoren spaghetti.
Notes
 1. Gebruik meer kip of spekjes als je dat lekker vindt.
Adapted from www.allerhande.nl
Adapted from www.allerhande.nl
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost