Breadrolls
Serves 6
Dit is een super eenvoudig broodrecept voor heerlijke luchtige broodjes. Kneden hoef je nauwelijks. Het enige wat wel nodig is, is geduld, want het deeg heeft genoeg tijd nodig om te rijzen. Verse warme broodjes zijn toch een van de lekkerste dingen...
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
3 hr 5 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
3 hr 5 min
Ingredients
  1. 40 gram boter
  2. ½ cup melk
  3. 2 eetlepels suiker
  4. ¼ theelepel zout
  5. 1 ei
  6. 7 gram gist
  7. 1 ½ cups blom
  8. 1 eiwit
Verder benodigd
  1. Een middelgrotepan met een deksel
Instructions
  1. Laat de boter smelten in de pan. Zet het vuur uit.
  2. Doe hierbij de melk, suiker en zout. Meng dit een spatel of een houten lepel.
  3. Voeg vervolgens een ei toe en roer goed door.
  4. Roer dan de gist erdoor en laat het geheel een minuutje rusten.
  5. Voeg vervolgens het bloem toe en meng totdat het bloem geheel is opgenomen en er een plakkerig deeg is gevormd (duurt ongeveer een minuutje).
  6. Doe de deksel op de pan en laat het deeg een uurtje rijzen. Het deeg zal in volume ongeveer verdubbelen.
  7. Sla het deeg zachtjes door in de pan, ca. twee minuten. Het is vooral de bedoeling om de lucht uit het deeg gerezen deeg te drukken. Dek het deeg vervolgens nog eens 30 minuten af
  8. Strooi wat bloem uit op het werkblad en kneed het deeg hierop vervolgens zachtjes een minuutje. Verdeel het deeg in zes gelijke delen.
  9. Rol van elk deel een sliert en leg er een losse knoop in, op deze manier.
  10. Leg de broodjes in een schaal van ca. 8 x 8 inch.Dek de schaal af met vershoudfolie
  11. Laat de broodjes nog een laatste maal rijzen voor ca. een uur.
  12. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  13. Bestrijk de broodjes met het eiwit en bak de broodjes gaar in 15-18 minuten.
Adapted from http://www.maangchi.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: