Nutella Brioche Rolls
Serves 8
De laatste tijd ben ik bezig met broodrecepten uit te proberen. Wat een super luchtige en zachte broodjes zijn dit zeg! Dit schijnt een Japanse brioche broodrecept te zijn. Het grootste verschil met de Franse versie is denk ik dat er minder eieren ingaan, maar ook heel lekker hoor! Welke versie beter is, is moeilijk te zeggen. Ik heb best wel een lange tijd gewoon geen brood meer gegeten, maar dit kan ik echt niet laten liggen! En de Nutellavulling is ook een aanrader! Je kunt natuurlijk ook de broodjes maken zonder vulling als je dat liever hebt.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. Startdeeg
  2. 100 gram bloem
  3. 70 gram water
  4. 2 gram zout
  5. 0,5 gram instant gist
Brooddeeg
  1. 250 gram bread flour
  2. 4 gram zout
  3. 50 gram suiker
  4. 4 gram gist
  5. 100 gram melk
  6. 1 groot ei
  7. 75 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  8. 50 gram startdeeg
Voor de vulling
  1. 100 gram nutella
  2. 1 ei
  3. 50 gram amandelmeel
  4. geraspte kokos (optioneel)
Verder benodigd
  1. Keukenmachine met deeghaak (optioneel)
  2. Muffintray, ingevet
Instructions
  1. Meng alle ingrediënten van het startdeeg en laat dit 3 uur rijzen op kamertemperatuur of een hele nacht in de koelkast.
  2. Om het brooddeeg te maken verwarm je de melk totdat het lauwwarm is. Voeg een eetlepel van de 50 gram suiker toe en los vervolgens de gist in de melk op. Laat dit even 5 minuten staan. Als het goed is, zie je de gist reageren.
  3. Breng het gistmengsel over naar een beslagkom. Voeg hieraan het ei en zout toe. Mix het mengsel even met een garde. Vervolgens voeg je het startdeeg en het breadflour toe.
  4. Je kunt het deeg met de hand kneden, maar ik gebruik hiervoor een keukenmachine met een deeghaak. Na 5 minuten voeg je het boter toe en laat je het deeg nog eens 10 minuten doorkneden.
  5. Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie en maak een bal van het deeg. Leg dit in de kom en dek het af met plasticfolie over de kom. Laat het deeg 30-40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  6. Intussen kun je de vulling voorbereiden door de ingrediënten hiervoor te mengen, bijv. met een garde.
  7. Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit.
  8. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van ca. 32 x 24 cm. en bestrijk met het nutellamengsel. Snijd de plak in 12 lange banen van circa 3 cm breed. Rol de banen op.
  9. Zet de banen met de spiraalkant naar boven in de muffintray.
  10. Laat het deeg nogmaals 30-40 afgedekt met plasticfolie.
  11. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  12. Bak de broodjes gaar in ca. 15 minuten.
Notes
  1. Voor dit recept is rijstijd nodig.
Adapted from Victoria Bakes
Adapted from Victoria Bakes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: