Broccolikoekjes
Serves 6
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Prep Time
20 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 1/2 broccoli
  2. 1 kleine (rode) ui
  3. 1/2 rode peper
  4. 1 teentje knoflook
  5. 2 eieren
  6. 1 eetlepel quinoameel of speltmeel
  7. 50 g geraspte belegen kaas
  8. 60 ml sojamelk
  9. zout/peper
  10. olijfolie
Instructions
  1. Snij de broccoli in stukjes. Kook de broccoli beetgaar in water met een snufje zout. Laat de broccoli uitlekken en afkoelen. Hak de broccoli in kleinere stukjes
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper en hak deze fijn.
  3. Maak in een kom het beslag van de eieren, de melk, de meel en voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe.
  5. Voeg de broccoli en de kaas toe en meng alles goed.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Verdeel twee hoopjes beslag in de pan en bak de koekjes op laag vuur in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  7. De broccolikoekjes kunnen warm en koud gegeten worden.
Notes
  1. Als je niet van rauw ui houdt, fruit deze dan eerst met een beetje olie voordat je deze door het beslag mengt.
Adapted from Het Voedselzandloperkookboek van Pauline Weuring
Adapted from Het Voedselzandloperkookboek van Pauline Weuring
FoodFortune http://foodfortune.nl/