Blondies van kikkererwten
Serves 12
Je weet niet wat je proeft... Dat is precies de juiste omschrijving voor deze yummy blondies. Bijna niemand proeft kikkererwten als hoofdbestanddeel van dit recept. Iedereen kijkt je verbaasd aan als je dit onthult, want deze heerlijke voedzame blondies smaken namelijk werkelijk echt heel goed, wat blijkbaar geen associatie is met kikkererwten. Je bent nu natuurlijk sceptisch, maar probeer ze maar eens te maken en je zult me gelijk geven!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt
  2. 2 eieren
  3. ¼ cup ahornsiroop
  4. ½ cup rietsuiker (of een suikervervanger zoals kokosbloesemsuiker of oerzoet)
  5. 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  6. ½ theelepel vanille extract
  7. ½ theelepel bakpoeder
  8. ¼ theelepel zout
  9. ¼ theelepel kaneel
  10. ½ cup havermout
  11. 30 gram pure chocolade, klein gehakt
  12. Verder benodigd
  13. Schaaltje van ca. 15 x 15 cm (20 x 20 cm kan ook)
  14. Keukenmachine
Instructions
  1. Verwarm de oven voor 180 graden (stille ovenstand).
  2. Bedek de schaal met een vel bakpapier.
  3. Maal de kikkererwten fijn in de keukenmachine tot een romig geheel.
  4. Voeg hieraan de eieren, de suiker, de ahornsiroop, de kokosolie, vanille essence, bakpoeder, zout en kaneel en meng dit goed.
  5. Doe de havermout erbij en zet nog een keer even de keukenmachine totdat je een mooi egaal beslag hebt.
  6. Roer vervolgens de chocolade door het beslag en giet het beslag in de schaal.
  7. Bak de blondies gaar in ca. 40 minuten.
  8. Laat even een kwartiertje afkoelen voordat je ze aansnijdt.
  9. Smullen maar!
Adapted from http://www.yummyhealthyeasy.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: