Brownietaart met frambozen
Serves 12
De laatste tijd ben ik helemaal into chocoladetaarten! Ik maakte bijv. deze brownietaart met frambozen. Erg goed gelukt en heerlijk smeuiig. Wel een beetje jammer dat het echt heel machtig is. Categorie 'heavy stuff'...
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
45 min
Prep Time
20 min
Cook Time
45 min
Ingredients
  1. 250 gram pure chocolade, in stukken gebroken
  2. 250 gram roomboter, in blokjes gesneden
  3. 4 eieren
  4. 350 gram kristalsuiker
  5. 1 theelepel vanille-extract
  6. snuf zout
  7. 350 gram bloem
  8. 100 gram geroosterde ongezoute amandelen, in kleine stukjes gesneden
  9. 1 theelepel bakpoeder
  10. 200 gram verse frambozen
Verder benodigd
  1. Springvorm van 26cm
  2. Enkele frambozen en wat poedersuiker ter garnering
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, onder- en bovenwarmte.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en de vet de rest van de springvorm in.
  3. Laat de chocola en boter au bain-marie smelten. Blijf regelmatig roeren. Zet het vuur uit zodra alles is gesmolten
  4. Klop de 4 eieren samen met de kristalsuiker, bakpoeder en vanille-extract tot een vrij dik/lobbig mengsel.
  5. Zeef de bloem boven het ei-suiker-mengsel. Voeg vervolgens de amandelen, bakpoeder en zout toe.Meng goed door elkaar.
  6. Zodra het een mooi geheel is geworden, voeg je de gesmolten chocolade met boter toe. Mix alles goed.
  7. Voeg de frambozen toe. Meng alles tot een mooi beslag.
  8. Giet het beslag nu in de springvorm.
  9. Plaats het voor 50-55 minuten in de oven. Het deeg mag wat nog wat nat zijn; het is immers een brownietaart.
  10. Garneer tenslotte met wat losse frambozen en poedersuiker.
Adapted from http://bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: