Bûche de Noël Tiramisu
Serves 12
Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van tiramisu! Het is gewoon te lekker! Ook in de vorm van deze cakerol is het gewoon onweerstaanbaar. Na de feestdagen maar weer aan de sla en weer hardlopen. Nu ga ik er gewoon van genieten!
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Voor de cakerol
  1. 4 eieren
  2. 120 gram kristalsuiker
  3. 100 gram bloem
  4. 20 gram maïzena
  5. snufje zout
Voor de vulling
  1. 250 milliliter slagroom
  2. 250 gram mascarpone
  3. 2 eetlepels kristalsuiker
  4. 1 kopje sterke espresso
  5. scheutje Marsala
Voor de garnering
  1. cacaopoeder
  2. pure chocolade
Instructions
  1. Verwarm de oven (stille ovenstand) voor op 200 graden en bekleed een rechthoekige bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop deze met een handmixer luchtig. Klop ze ongeveer een minuut of tien.
  3. Zeef de bloem boven de kom en spatel deze samen met een snufje zout en de maïzena door de opgeklopte eieren. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel goed luchtig blijft.
  4. Schenk het beslag voor de cakerol op de bakplaat en verdeel dit met behulp van een pannenlikker tot een egale rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik.
  5. 5. Bak de cake in ongeveer 15 minuten gaar.
  6. 6. Stort de grote plak cake op een schoon vel bakpapier en laat hem heel iets afkoelen. Rol de cake vervolgens met een theedoek voorzichtig op. Laat de cake nu volledig afkoelen.
  7. Roer ondertussen de mascarpone los en klop de slagroom met de suiker lobbig. Meng beide ingrediënten voorzichtig door elkaar (houd het luchtig!) en zet dit weg in de koelkast.
  8. Roer de Marsala door de espresso en laat dit afkoelen.
  9. Rol de afgekoelde cakerol voorzichtig weer uit. Besprenkel de bovenkant van de cakeplak met de espresso. Zorg er wel voor dat de cake niet te nat wordt.
  10. Smeer vervolgens de bovenkant van de cake in met een laagje van het mascarponemengsel.
  11. Rol de cakerol voorzichtig weer op en smeer de bovenkant van de rol in met het overige mascarponemengsel.
  12. Bestrooi de cakerol met de cacapoeder en maak met behulp van een mes chocoladekrullen van de reep pure chocolade. Strooi de krullen over de cakerol.
  13. Het wordt weer smullen!
Adapted from Oh My Foodness
Adapted from Oh My Foodness
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: