Canelés de Bordeaux
Serves 24
Canelés de Bordeaux is een Frans gebakje en komt uiteraard van origine uit Bordeaux. Het gebakje heeft een smeuïge binnenkant en een knisperend donker gekarameliseerd korstje. Superlekker! In Frankrijk kun je speciale hogere vormpjes voor deze gebakjes kopen. Als die niet hebt, gebruik je gewoon muffinvormpjes
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 500 ml melk
  2. 50 gram boter
  3. 1 theelepel vanille extract
  4. 100 gram bloem
  5. 250 grams suiker
  6. Snufje zout
  7. 2 eieren + 2 eidooiers
Verder benodigd
  1. Caneles vormen of muffinvormen
  2. Boter om in te vetten
Instructions
  1. Doe de melk en boter in een pannetje. Breng dit op middelhoog vuur aan de kook.
  2. Zet het vuur uit en voeg het vanille extract toe. Laat een paar minuten afkoelen.
  3. Ondertussen zeef je de bloem in een kom. Voeg hieraan toe het suiker en zout. Meng dit goed.
  4. Doe vervolgens de eieren en eidooiers bij het bloemmengsel en meng het geheel met een garde tot een egaal beslag.
  5. Schenk een beetje warme melk in het beslag. Roer goed. Doe de rest van het melk al roerend er geleidelijk bij.
  6. Bedek het beslag met plastic folie en zet dit minstens 1 uur in de koelkast (tot max. 12 uur)
  7. Vet de vormpjes in met gesmolten boter. Zet de vormen een half uur in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 260 graden.
  9. Vul de vormpjes tot 3/4 met het beslag.
  10. Bak de canelés 10 tot 15 minuten op 260 graden.
  11. Verlaag de oventemperatuur vervolgens tot 180 graden en bak ze in een uur totdat de buitenkant donkerbruin.
  12. Haal de canelés uit de oven en draai de vorm om zodat de canelés gemakkelijk uit de vorm komen. Laat afkoelen voordat je ze opeet.
Notes
  1. Er is minimaal 1 uur wachttijd.
Adapted from Cooking with Alia
Adapted from Cooking with Alia
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: