Cappuccino cakejes
Serves 16
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 280 gram bloem
  2. 250 gram roomboter
  3. 250 gram rietsuiker
  4. 15 gram bakpoeder
  5. 1 theelepel cacaopoeder
  6. 1 mespunt zout
  7. 150 ml yoghurt
  8. 120 ml espresso
  9. 4 eieren
Voor de toplaag
  1. 120 gram poedersuiker
  2. 320 gram mascarpone
  3. 1 reep chocolade om te raspen
Verder benodigd
  1. Bakvorm van 21 x 21cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet de bakvorm in met boter en bekleedt de bodem met bakpapier.
  3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, cacao en het zout met een garde door elkaar.
  4. Klop in een andere kom de boter, en suiker smeuig en meng het bloemmengsel erdoor. Voeg de yoghurt, de helft van de espresso en een voor een de eieren toe. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in in de oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
  5. Haal de cake uit de vorm en bestrijk de cake met een kwast met de andere helft van de espresso.
  6. Voor de toplaag meng je de mascarpone met poedersuiker en strijk een dunne laag op de cake.
  7. Snijd de cake in 16 gelijke vierkanten en rasp chocolade erover.
Adapted from Rudolph's Bakery
Adapted from Rudolph's Bakery
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: