Cassave Cake
Serves 12
Cassave is de eetbare wortel van een heester die vooral op savanne groeit. De wortel bevat veel zetmeel en is daardoor voedzaam. Deze cassave taart is een variant van de van oorsprong Filippijnse cassave taart. Deze taart behoort tot een van mijn favorieten vanwege de combinatie van de kokosachtige smaak, de lekkere chewy bite, en vooral ook omdat de taart niet te zoet is.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 kg geraspte cassave, uit de diepvries en ontdooid
  2. 1 blikje gecondenseerde milk
  3. 1 ¼ cup kokosmelk
  4. 2 theelepels vanille extract
  5. 1 ½ eetlepel suiker
  6. 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  7. Snufje zout
Verder benodigd
  1. Springvorm van 24 cm
Instructions
  1. Gebruik een kaasdoek of een theedoek om zoveel mogelijk vocht uit de ontdooide cassave te knijpen.
  2. Maal de cassave een paar minuten goed fijn in een keukenmachine.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  4. Vet de springvorm en bedek de bodem met bakpapier.
  5. Meng in een kom de kokosmelk, de gecondenseerde melk, suiker, boter, zout en vanille extract.
  6. Voeg vervolgens de cassave toe in drie of vier gedeeltes. Meng dit tot een egaal beslag.
  7. Giet het beslag over in de springvorm. Bak de taart 40 minuten op 180 graden en vervolgens en nog eens 5 minuten op 200 graden totdat deze gaar en goudbruin is.
  8. Laat de taart een uurtje afkoelen.
Notes
  1. Bevroren cassave is doorgaans verkrijgbaar bij toko's.
  2. Zelf vind ik deze taart minder lekker als het koud uit koelkast komt. Ik warm het meestal heel even op in de magnetron.
Adapted from Missybitsy14@youtube
Adapted from Missybitsy14@youtube
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: