Castella Cake met zebrapatroon
Serves 10
Castella cake is een Japanse sponge cake met honing. In vergelijking met de westerse cake is deze zoetiger en minder droog. Om aan het verschil in textuur te komen is wel high gluten flour nodig. Wat natuurlijk ook direct opvallend is, is het grappige zebrapatroon. Lekker en leuk om te zien dus!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
20 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 4 grote eieren
  2. 50 gram basterdsuiker
  3. 50 gram honing
  4. 60 gram warme melk
  5. 10 gram cake emulsifier/ovalette
  6. 55g bread flour (high gluten flour)
  7. 90g plain flour (patentbloem)
  8. 1/2 theelepel zout
  9. 10 gram mirin
  10. 45 gram ongezouten boter, gesmolten
  11. 3 theelepels cacao poeder, gezeefd
Verder benodigd
  1. Cakevorm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bedek een cakevorm met een vel bakpapier.
  3. Zeef de twee soorten meel en zout tweemaal.
  4. Los de honing op in de warme melk. Voeg hieraan toe het suiker, de eieren, het ovalette en het meelmengsel.
  5. Gebruik een mixer op lage stand om het geheel te mengen. Klop dan het mengsel 5 minuten goed door op de hoogste stand. Klop tenslotte nog eens 6-8 minuten op mediumstand tot het beslag dik en romig is.
  6. Meng het gesmolten boter en mirin en roer dit door het beslagmengsel.
  7. Verdeel het beslag in 2 delen. Voeg aan één deel het cacao mengsel toe en meng dit tot een egaal beslag.
  8. Voor het maken van het zebrapatroon kun je het best twee eetlepels gebruiken, zo kun je het beslag makkelijk in gelijke delen toevoegen.
  9. Begin met twee lepels 'naturel' beslag en plaats dit in het midden van de cakevorm. Schep hier vervolgens een lepel chocolade beslag bovenop. Dan weer een eetlepel naturel, en weer gevolgd door chocola. Zo ga je door tot je beslag op is.
  10. Bak vervolgens de cake gaar in 50-55 minuten.
Notes
  1. High gluten flour en ovalette zijn verkrijgbaar in de Aziatische toko.
Adapted from Happy Flour
Adapted from Happy Flour
FoodFortune http://foodfortune.nl/
happyflour

Probeer ook eens: