Chiazaad repen
Serves 8
Superfood is hot! Dit supergezonde tussendoortje bevat chiazaden die boordevol vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten zitten. Ook ben ik helemaal weg van de combinatie van de romige zonnebloemhoning met pindakaas. Omdat de repen redelijk zoet zijn, is het een bijzonder verantwoord alternatief om de zoete trek te stillen.
Print
Prep Time
15 min
Total Time
15 min
Prep Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1 cup havervlokken
  2. 3 eetlepels chiazaad
  3. 1 eetlepel lijnzaad, fijn gemalen
  4. een handje nootjes, klein gehakt
  5. 3 eetlepels honing
  6. 3 eetlepels pindakaas
  7. 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  8. 1 theelepel vanille extract
Verder benodigd
  1. Keukenmachine of blender of hakmolen van staafmixer
  2. Bakje of schaaltje van ca. 14 x 14cm
Instructions
  1. Bedek een schaaltje met een vel bakpapier.
  2. Vermeng de havermout, de chiazaad, de lijnzaad en de nootjes.
  3. Voeg hieraan toe de honing, de pindakaas, de kokosolie en het vanille extract.
  4. Meng het geheel goed en giet het over in het schaaltje.
  5. Bewaar het chiazaadmengsel minstens 4 uur in de koelkast totdat het opgestijfd is.
  6. Snijd de repen in de gewenste grootte. Het beste kun je de repen daarna ook nog in de koelkast bewaren.
Notes
  1. Het liefst gebruik ik hier een romige zonnebloemhoning.
  2. Lijnzaad kun je ook vervangen door hennepzaad.
Adapted from http://ceepure.wordpress.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: