Chocolade bananenbrood
Serves 10
Bananenbrood heb je natuurlijk hier al eerder voorbij zien komen, maar mijn favoriet is absoluut deze versie van havervlokken met lekker veel chocola. Brood is het al lang niet meer, wel een heerlijk (en verantwoord) tussendoortje waar ik altijd erg naar uitkijk.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 1 cup havervlokken
  2. 1 theelepel kaneel
  3. 1 theelepel bakpoeder
  4. Snufje zout
  5. 3 bananen, geprakt
  6. 1 ei, licht geklutst
  7. 6 eetlepels amandelmelk
  8. Handjevol noten naar keuze
Voor de chocoladetopping
  1. 20 gram pure chocolade
  2. 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  3. 1 eetlepel kokosolie
Verder benodigd
  1. Cakevorm
Instructions
  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Bedek een cakevorm met een vel bakpapier.
  3. Meng de havervlokken, kaneel, bakpoeder, zout en nootjes.
  4. Voeg hieraan toe de bananen, het ei en amandelmelk. Roer goed door elkaar.
  5. Breng het beslag over naar een cakevorm.
  6. Verhit in een pannetje de kokosolie met de chocola en ahornsiroop en roer dit tot een egaal chocoladesaus.
  7. Giet het chocolademengsel over het beslag heen en meng dit door met een vork er lichtjes door heen te roeren. Pas op dat je niet teveel roert.
  8. Bak de cake in ca. 75 minuten gaar. De cake is gaar als een houten prikker er relatief schoon uitkomt.
Adapted from http://ceepure.wordpress.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: