Chocolade cakerol met munt
Serves 10
Zelf hou ik niet van muntsmaak, (op een of andere manier associeer ik dit namelijk met tandpasta) vandaar dat deze cakerol niet helemaal mijn ding is. Toch vind ik het leuk om soms ook dingen uit te proberen die niet direct in mijn straatje passen. De proevers vonden de cakerol allemaal geweldig. Dus als jij wel een liefhebber bent van munt of in het bijzonder After Eight in dit geval, dan is dit recept zeker de moeite van het uitproberen waard.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Voor de cake
 1. 3 eieren
 2. ¼ theelepel zout
 3. 95 gram suiker
 4. 1 theelepel vanille extract
 5. 70 gram bloem
 6. 25 gram cacaopoeder
 7. 25 ml water
Voor de vulling
 1. 250 ml slagroom
 2. 125 gram After Eight
 3. 1 zakje slagroomversteviger
Verder benodigd
 1. Boter, om in te vetten
 2. 30 gram suiker
 3. 50 gram pure chocolade, getempereerd
 4. Bakplaat van 25 x 35 cm
Instructions
 1. Begin met dit recept een dag van tevoren. Doe de slagroom met de After Eight in een steelpan en laat deze, onder voortdurend roeren, op laag vuur smelten. Haal de pan van het vuur als alles gesmolten is en zet de pan (afgedekt) een nacht in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een diepe bakplaat van 25 bij 35 centimeter in en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in. Doe de eieren met het zout, de suiker en het vanille-extract in een kom. Klop dit ongeveer 6 minuten, tot het mengsel als een wit lint van de gardes afloopt.
 3. Zeef de bloem en het cacaopoeder in delen boven het schuimige eimengsel en spatel dit door het beslag. Spatel als laatste het water erdoorheen. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
 4. Giet het beslag uit over de bakplaat en strijk het glad. Bak de cake in 9 tot 12 minuten lichtbruin en gaar. Leg intussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met de 30 gram suiker. Wanneer de cake uit de oven komt, leg je deze direct op de theedoek. Rol de cake samen met de theedoek vanaf de lange zijde op. Laat de cake zo afkoelen.
 5. Bedek het werkblad met twee banen plasticfolie. Rol de cake weer uit en leg hem (zonder theedoek) op het plasticfolie.
 6. Klop de After Eight-room met de slagroomversteviger luchtig op en smeer dit uit over de cake. Rol de cake op. Gebruik daarna het plasticfolie als hulpmiddel om van de cake een strakke rol te maken. Als de cake goed is opgerold, kun je het plasticfolie aandraaien als een toffee. Leg de rol in de koelkast om op te laten stijven.
 7. Verwijder het plasticfolie en snijd de uiteinden van de cake mooi bij. Vul een cornetje of spuitzakje met chocolade en spuit dunne lijntjes op de rol.
Adapted from Bakbijbel
Adapted from Bakbijbel
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost