Chocolade cheesecake met salted caramel
Serves 10
Ik ben dol op de combinatie chocola met salted caramel. Deze chocolade cheesecake met salted caramel behoort dan logischerwijs tot een van mijn favorieten! Een heerlijke taart voor een bijzondere gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen!
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 100 gr ongezouten roomboter
  2. 200 gr chocolate chip koekjes
  3. 275 gr pure chocolade
  4. 600 gr roomkaas
  5. 125 ml creme fraîche
  6. 200 gram suiker
  7. 4 eieren
  8. Dulce de leche van 1 blikje gecondenseerde melk
  9. 3 theelepels Fleur de Sel of grof zeezout
Instructions
  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Smelt in een pannetje de boter. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter.
  4. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot een fijne massa. Laat de boter smelten in een pannetje of de magnetron.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
  6. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom op een pan heet water). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en laat de chocolade minimaal 5 minuten afkoelen.
  7. Klop intussen in de keukenmachine de roomkaas, de crème fraîche en de suiker romig.
  8. Klop er één voor één de eieren door. Spatel de afgekoelde chocolade door het roomkaasmengsel. Gebruik een mixer om het geheel goed te mengen.
  9. Verdeel het mengsel over de bodem en zet de taart in de oven.
  10. Bak de chocolade cheesecake in ongeveer 1 uur gaar totdat de bovenkant stevig aanvoelt.
  11. Laat de taart in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de taart nog een uurtje in de koelkast wat de smaak intenser en de bodem nog knapperiger maakt.
  12. Verwijder de vorm van de cheesecake. Bestrijk de taart met de dulce de leche. Bestrooi de bovenkant tenslotte met de fleur de sel of het grof zeezout.
Adapted from Mijn favoriete desserts
Adapted from Mijn favoriete desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: