Chocoladebrood met courgettte
Serves 10
... Het andere courgetterecept is deze chocoladebrood met courgette. Deze behoort tot de categorie 'gezond' en is van speltmeel in plaats van tarwebloem. Anders dan de andere broodvervangers, die ik wel eens heb gemaakt, zoals bananenbrood die vaak toch meer een cake-achtige structuur hebben, vind ik dit chocoladebrood echt naar brood smaken, maar dan wel met een vleugje chocola. Lekker!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 1 courgette (ca. 250 gram), grof geraspt
  2. 140 gram volkoren speltmeel
  3. 30 gram (raw) cacaopoeder
  4. 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
  5. 2 eieren
  6. 70 ml Griekse yoghurt
  7. 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  8. 35 gram kokosbloesemsuiker
Verder benodigd
  1. Cakevorm
Instructions
  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Bedek de cakevorm met een vel bakpapier.
  3. Roer in een kom het speltmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en zout door elkaar.
  4. Klop in een andere kom de eieren los en klop de yoghurt er door heen. Voeg hieraan de gesmolten kokosolie en de kokosbloesemsuiker toe en roer goed door elkaar.
  5. Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte en roer door elkaar. Voeg tenslotte de courgette toe en roer het tot een mooi stevig plakkerig deeg.
  6. Breng het beslag over naar de cakevorm en bak het brood in ca. 60 min gaar.
  7. Het brood is gaar als een houten prikker er relatief schoon uit komt.
Adapted from Gezond bakken
Adapted from Gezond bakken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: