Chocolademoussetaart
Serves 10
Een heerlijk lichte chocoladetaart, met als nadeel dat je er maar blijft van eten...:)
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 20 min
Ingredients
  1. 200 gram bastogne koeken
  2. 100 gram roomboter
  3. 600 ml slagroom
  4. 200-250 gram pure chocolade
  5. 4 blaadjes gelatine
  6. Chocola om te garneren
Verder benodigd
  1. Springvorm van 20cm
  2. Keukenmachine
Instructions
  1. Smelt het boter in een pannetje op laag vuur.
  2. Maal de koeken tot kruimels in de keukenmachine en maal daarna de gesmolten boter erbij.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier de koekkruimels in. Maak het mooi glad met de bolle kant van een lepel.
  4. Zet de blaadjes gelatine in de week voor ongeveer 10 minuten.
  5. Smelt de chocolade au-bain marie.
  6. Verwarm in een pannetje 100 ml slagroom. Laat dit niet te heet worden
  7. In een andere kom klop je te slagroom lobbig (yoghurt dikte).
  8. Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in de warme slagroom.
  9. Roer dit mengsel langzaam door de chocolade.
  10. Zorg dat dit mengsel goed genoeg is afgekoeld voordat je het door de koude slagroom heen schept. De kans is groot dat het gaat schiften als je dit niet doet, dus heb even geduld.
  11. Giet het mengsel op de bodem en garneer het met wat je leuk vindt. Hiermee kun je ook wachten tot de taart is opgestijfd in de koelkast. Laat het hiervoor zo'n 3 uur in de koelkast staan.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: