Chocolate chip koekjes van amandelpasta
Serves 18
Oeh... Ik heb weer heerlijke koekjes ontdekt! Ze zijn zacht, maar toch 'chewy'. Het hoofdbestanddeel van deze koekjes is geen tarwebloem, maar amandelpasta. Veel gezonder en lekkerder!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1 cup amandelpasta
  2. ⅔ cup havervlokken
  3. 1 theelepel baking soda
  4. ¾ theelepel zout
  5. 1 theelepel kaneel
  6. ⅓ cup kokoschips
  7. ⅔ cup kokosbloesemsuiker of bruine basterdsuiker
  8. 2 eieren
  9. 2 theelepels vanille essence
  10. ⅔ cup pure chocolade, klein gehakt
Instructions
  1. Verwarm de oven met onder- en bovenwarmte voor op 170 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng in een kom de havervlokken, de bakingsoda, het zout, het kaneel en de kokoschips.
  3. Gebruik een handmixer om in een tweede kom de amandelpasta en suiker te mengen. Klop een voor een de eieren er door heen en voeg het vanille extract toe.
  4. Roer vervolgens de droge ingrediënten van de eerste kom door het beslag. Spatel tenslotte de stukjes pure chocolade er door heen.
  5. Vorm koekjes met je handen. Bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar.
  6. Laat de koekjes even afkoelen voordat je je er op stort! Mmmm..
Notes
  1. Amandelpasta kun je ook erg gemakkelijk zelf maken: Rooster gedurende 10-15 minuten twee kopjes amandelen tot ze iets donkerder van kleur zijn en extra knapperig. Nadat de amandelen geroosterd zijn, maal je ze fijn in de keukenmachine. Voeg een snufje zout toe en laat de keukenmachine net zo lang draaien tot het een pasta-achtige consistentie is. De olie zal vrijkomen, waardoor het soepeler gaat. Voeg een eetlepel kokosolie toe, om de substantie glad te maken.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: