Citroen yoghurttaart
Serves 10
Dit is een heerlijk taartje die lekker fris is door de citroen en heerlijk smeuïg is door de yoghurt!
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 25 min
Prep Time
30 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 25 min
Ingredients
  1. 175 gram bloem, gezeefd
  2. 75 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  3. 75 + 175 gram suiker
  4. 3 eieren + 3 eidooiers
  5. 2 citroenen
  6. 250 gram Griekse yoghurt
Verder benodigd
  1. Taartvorm van 24 cm, ingevet
  2. Mixer met deeghaken
  3. Vershoudfolie
  4. Blindbakvulling (bijv. bakknikkers of gedroogde bonen)
Instructions
  1. Kneed met de mixer van de bloem, de boter, één ei, 75 gram suiker en een mespunt zout een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg dit in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor tot 180 graden.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een lap van 30cm doorsnede. Bekleed er de ingevette taartvorm mee. Leg een vel bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling.
  4. Bak de deegbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de deegbodem nog eens 5 minuten.
  5. Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
  6. Boen de citroenen schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de vruchten uit.
  7. Meng twee eieren met drie eidooiers, de citroenrasp, het citroensap, 175 gram suiker en de yoghurt. Schenk de citroenvulling op de deegbodem.
  8. Schuif de vorm terug in de oven en bak de taart in ca 35 minuten gaar.
  9. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze uit de vorm verwijdert.
Notes
  1. Je kunt ook andere citrusvruchten gebruiken, zoals sinaasappel, limoen of grapefruit. Houd er rekening mee dat je ca. 100 ml vruchtensap nodig hebt.
  2. Voor dit recept geldt ook een wachttijd van 30 minuten die bovenop de hierboven vermelde bereidingstijd komt.
Adapted from Mijn favoriete desserts
Adapted from Mijn favoriete desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: