Citroentiramisu
Serves 4
Citroen in gebak en desserts is altijd een succes. Tijdens de feestdagen maakte ik dit heerlijke tiramisu recept uit een van mijn favoriete kookboeken.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Ingredients
  1. 2 citroenen
  2. 2 blaadjes gelatine
  3. 75 gram suiker
  4. 3 eetlepels limoncello
  5. 20 amarettikoekjes of anders bitterkoekjes
  6. 250 gram mascarpone
  7. 50 ml slagroom
Overig
  1. 4 kleine schaaltjes
Instructions
  1. Was de citroen en rasp het gele gedeelte van de schil.
  2. Pers de citroenen vervolgens uit en doe 100 ml sap in een steelpan.
  3. Voeg de rasp en de suiker toe aan het sap en breng het geheel aan de kook. Roer het af en toe door. Het mengsel is klaar als de suiker is opgelost.
  4. Neem de pan van het vuur en doe de Limoncello erbij.
  5. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  6. Doop 16 van de koekjes in de siroop en verdeel ze over de bodem van 4 schaaltjes.
  7. Verwarm de resterende citroensiroop opnieuw. Knijp de gelatine goed uit en voeg dit al roerende toe aan je siroop. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  8. Klop de mascarpone met een slagroom met een mixer tot een dikke romige crème.
  9. Mix de citroensiroop door de crème en verdeel de massa over de 4 schaaltjes.
  10. Laat de citroentiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Garneer de tiramisu met de resterende bitterkoekjes.
Adapted from Mijn favoriete desserts
Adapted from Mijn favoriete desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: