Courgettekoekjes met tzatziki
Serves 12
Courgette is niet alleen gezond, maar door de zachte smaak ook erg veelzijdig. Het afgelopen weekend had ik een soort courgetteweekend. Vandaar dat ik gelijk twee recepten post. Deze eerste zijn heerlijke courgettekoekjes in combinatie met een tzatziki saus, eigenlijk een recept uit de Griekse keuken. Ik kon er echt niet van af blijven! Volgende keer misschien wel beter om iets minder knoflook te gebruiken:)...
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 2 courgettes (ruim 500 gram), grof geraspt
  2. 1 kleine ui, versnipperd
  3. 1 grote teen knoflook, geperst
  4. 2 eieren
  5. 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  6. 80 gram bloem
  7. 50 gram paneermeel
  8. Olijfolie
  9. Peper en zout
  10. 100 gram fetakaas, verbrokkeld (optioneel)
Voor de tzatziki
  1. 1 komkommer, grof geraspt
  2. 2-3 teentjes knoflook, geperst
  3. 500 ml Griekse yoghurt
  4. 1 eetlepel olijfolie
  5. 2 theelepels citroensap
  6. 3 eetlepels verse dille, gehakt
  7. 2 eetlepels verse munt, gehakt
  8. snufje zout
Instructions
  1. Dep de courgette en ui goed droog in een schone theedoek. Zorg ervoor dat de courgette niet te vochtig is.
  2. Meng in een kom de courgette, de ui, het knoflook, de eieren, de peterselie, de munt, het bloem, de paneermeel en zout en peper naar smaak goed door elkaar.
  3. Verhit olie in een pan en schep met een lepel hoopjes courgettemengsel in de pan, druk een beetje plat met een spatel en bak aan beide kanten enkele minuten tot de koekjes gaar zijn.
  4. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Tzatziki
  1. Leg de geraspte komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Meng alle ingrediƫnten voor de tzatziki goed.
  3. Serveer de courgettekoekjes warm met de tzatziki. Bestrooi dit eventueel met de verbrokkelde fetakaas.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: