Courgettepasta met quinoa en kaas

Courgettepasta met quinoa en kaas
Serves 3
Spaghetti van courgette, oftwel courgetti, hoe leuk is dat! Ik kom het de laatste tijd ongeveer op elke website tegen. Dit is weer een zeer eenvoudig recept met weinig poespas. Helemaal heerlijk als je van lekker 'cheesy' houdt!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 2 courgettes, in sliertjes (bijv. door middel van een juliennesnijder)
  2. 150 gram cheddar kaas, geraspt
  3. 2 cups gekookte quinoa
  4. 2 eetlepels olijfolie
  5. 1/2 theelepel zout
  6. 2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
Verder benodigd
  1. Ovenschaal (ca. 20 x 20 cm)
Instructions
  1. Voor 2 cups quinoa kook je 1 cup rauwe quinoa volgens de instructie op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng in een schaal de courgette, cheddar kaas, quinoa, olie en zout met elkaar en breng dit over naar een ovenschaal.
  4. Bestrooi met parmezaanse kaas en bak het geheel ca. 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
Notes
  1. Gebruik vooral de kaas die jijzelf lekker vindt!
  2. Ik vond de hoeveelheid quinoa iets te weinig, vandaar dat ik dit nu in het recept verdubbeld hebt.
  3. Maak een volledige maaltijd van dit bijgerecht door bijv. pasta toe te voegen.
Adapted from http://www.sugarfreemom.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: