Dadelballetjes met pistachenoten
Serves 8
Ik heb al eens eerder dadelballetjes gemaakt en had nu zin om een andere variant uit te proberen. Bij deze versie bleven de nootjes weliswaar niet zo goed plakken, maar qua smaak zijn de dadelballetjes echt superlekker! Ideaal als je zin hebt in iets zoets en guilt free!
Print
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 8 medjooldadels, ontpit
  2. 1 eetelepel kokosolie, op kamertemperatuur
  3. 1 eetlepel kokosrasp
  4. 1 eetlepel cacaopoeder
  5. 2 eetlepels pistachenoten, fijngehakt
Verder benodigd
  1. Keukenmachine of staafmixer
Instructions
  1. Doe de dadels en kokosolie in een keukenmachine en mix tot het een min of meer gladde brei is.
  2. Voeg vervolgens de kokosrasp en cacaopoeder toe en pulseer tot alles goed is opgenomen.
  3. Schep de mix in een schaaltje en zet deze 15 minuten in de koelkast.
  4. Vorm tenslotte met je handen ronde balletjes en rol ze door de pistachenoten.
  5. Zet de balletjes terug in de koelkast totdat je ze serveert.
Adapted from Gezond bakken
Adapted from Gezond bakken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: