Dadeltaart
Serves 10
Deze dadeltaart staat op de kaart bij Bagel & Beans. De eerste twee happen vond ik eigenlijk niet zo bijzonder, maar daarna 'kwam ik er echt in' en at ik het ene stuk na de andere. Ik vind het een echt 'snoeptaartje' door de combinatie van dadels, koekjes en caramelsiroop!
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 30 min
Prep Time
30 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 30 min
Ingredients
  1. 500 gram dadels, ontpit en in reepjes gesneden
  2. 250 gram roomboter
  3. 150 gram bruine basterdsuiker
  4. 1 handje walnoten, in kleine stukjes fijngemaakt
  5. 1 rol Maria biscuitjes, in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm
  6. 1 ei
  7. Caramelsiroop
  8. Geraspte kokos
Verder benodigd
  1. Springvorm van 24 cm, ingevet
Instructions
  1. Laat de boter zachtjes smelten.
  2. Voeg de suiker toe en roer goed zodat de suiker een beetje oplost.
  3. Klop het ei met een garde goed los en voeg deze aan het suikerbotermengsel. Kook het geheel even goed al roerende goed door.
  4. Doe er twee shotjes caramelsiroop bij en kook nog even door.
  5. Voeg de dadels toe. Roer goed door en kook een minuutje door.
  6. Voeg dan de koekjes toe en schep alles door elkaar. Laat eventjes doorkoken.
  7. Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. De taart moet 1½ cm dik zijn.
  8. Als de taart is afgekoeld, strooi je er de kokos over heen.
Adapted from Bagels & Beans
Adapted from Bagels & Beans
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: