Doperwtensoep met avocado
Serves 2
Door het herfstachtige en opeens koude weer vorige week had ik opeens zin om erwtensoep te maken. Het afgelopen weekend werd het echter zo warm dat ik daar toch maar van af zag. Soep is echter altijd lekker. Ik maakte daarom deze lichteen frisse doperwtensoep die romig is door toevoeging van een avocado. Erg lekker en voedzaam!
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 400 gram doperwten, ontdooid
  2. 1 avocado
  3. 1 ui, gesnipperd
  4. 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  5. 2-3 cm groene peper, in ringetjes
  6. Muntblaadjes
  7. Scheutje olie
  8. 750 ml bouillon of water
  9. Zout en peper naar smaak
  10. Een paar gekookte garnalen (optioneel)
Instructions
  1. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan.
  2. Voeg daarna de doperwten, knoflook, groene peper, enkele muntblaadjes en het water of bouillon. Breng op smaak met wat zout en peper.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat dit 15 minuten pruttelen. Haal vervolgens de pan van het vuur. Doe de avocado erbij en pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  4. Ik heb er op het laatste moment nog een paar gekookte garnalen aan toegevoegd.
Adapted from www.flairathome.nl
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: