Dulce de Leche
Dulce de leche, ook wel ‘melkzoet’ genoemd, is vergelijkbaar met karamel, maar dan zachter, zoeter en voller van smaak. Het is een soort karamelpasta die je gemakkelijk zelf kunt maken. Je hebt enkel gecondenseerde melk nodig. Deze Dulce de leche heb ik gemaakt voor een van mijn favoriete taarten: de chocolade cheesecake met salted caramel.
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 35 min
Prep Time
5 min
Cook Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 35 min
Ingredients
  1. 1 blikje gecondenseerde melk
Instructions
  1. Verwarm oven voor op 200 graden.
  2. Giet de melk in een ondiepe ovenschaal en dek deze stevig af met aluminium folie.
  3. Zet de ovenschaal vervolgens in een grotere ovenschaal zodat je hier heet water in kunt doen.
  4. Vul de grotere ovenschaal met water totdat dit tot halverwege je afgedekte schaal komt.
  5. Zet dit in de oven en laat dit voor 1 tot 1,5 hr staan.
  6. Check af en toe even het niveau van het water en vul bij waar nodig.
  7. Verwijder de schaal uit de oven en zodra de dulce de leche donker genoeg is, klop je het door tot het glad is en laat dan afkoelen.
Adapted from http://simoneskitchen.nl/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: