Ensaimadas
Serves 16
Een ensaimada is een zacht en luchtig zoet broodje in de vorm van een slakkenhuis. Het is een typische lekkernij uit Mallorca met name tijdens feesten sinds de 17de eeuw al op dit eiland wordt gegeten. Zelf ben ik nog nooit op Mallorca geweest en heb ik ook niet eerder een ensaimada gegeten. Maar toen ik het recept zag, wist ik gewoon zeker dat dit heerlijke broodjes moeten zijn. Ik had gelijk:) en zal ze daarom zeker vaker maken!
Print
Prep Time
3 hr
Cook Time
10 min
Prep Time
3 hr
Cook Time
10 min
Ingredients
 1. 500 gram bloem
 2. 1 zakje instantgist van 7 gram
 3. Snufje zout
 4. 2 eieren en 1 eigeel
 5. 160 gram suiker
 6. 200 ml melk, lauwwarm
 7. 100 gram roomboter op kamertemperatuur
 8. Extra melk om te bestrijken
 9. Poedersuiker
Instructions
 1. Doe de bloem in een kom en maak er een kuil in. Doe de gist in de kuil en verdeel de suiker over de randen. Schenk de lauwwarme warme melk erbij en laat dit 5 minuten staan totdat het reageert met de gist
 2. Meng dan alles door elkaar en voeg een snufje zout, de eieren en eigeel toe. Kneed dit met eventueel nog wat melk 10-15 minuten tot een zacht en soepel deeg.
 3. Laat dit een uur tot 1.5 uur rijzen tot het verdubbeld is. Verdeel dan in 12 tot 16 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een lange dunne ovaal. Besmeer met boter en rol in de lengte op tot een slangetje. Maak er dan losjes een spiraal van op een bakplaat met bakpapier.
 4. Laat de broodjes nog een uur rijzen.
 5. Bestrijk de broodjes met melk en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden ca. 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
 6. Laat ze afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.
Adapted from Ellouisa Cooking
Adapted from Ellouisa Cooking
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost