Friet van zoete aardappel en pastinaak
Serves 2
Zelf friet maken is tegenwoordig helemaal hip! Niet alleen is het heel makkelijk, maar ook verrassend lekker. Je hebt er weinig voor nodig, en je kunt de kruiden gebruiken die jij lekker vindt. Friet van zoete aardappel heb ik al eens gemaakt, met andere kruiden weliswaar. Nu maakte ik ook friet van pastinaak, en ik moet toegeven dat ik deze nog misschien wel lekkerder vindt dan de zoete aardappelfriet. Volgende keer maar weer bedenken van welke andere knollen je nog meer friet kunt maken:)
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Voor de pastinaakfriet
 1. 2 stukken pastinaak
 2. Olijfolie
 3. Peper en zout
Voor de zoete aardappelfriet
 1. 1 grote zoete aardappel
 2. 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 3. cayennepeper
 4. 2 eetlepels olijfolie
 5. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de pastinaak in reepjes van ongeveer een 0,5 cm dikte.
 3. Doe de pastinaak in een kom en besprenkel dit met olijfolie en breng het royaal op smaak met peper en zout. Meng met je handen het geheel goed.
 4. Snij vervolgens de zoete aardappel ook in reepjes van 0,5 cm. Breng de reepjes aardappel over naar een tweede kom. Roer hier de paprikapoeder, cayennepeper door de olijfolie en besprenkel dit over de zoete aardappel friet. Zorg ervoor dat het goed gemengd is.
 5. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en leg hier de reepjes pastinaak en zoete aardappel op. Bak de frieten 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn en zacht aanvoelen. Schep af en toe even om. Bak de frieten langer als je liever knapperige frieten hebt.
Adapted from Pauline's Keuken en Brenda Kookt
Adapted from Pauline's Keuken en Brenda Kookt
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost