Gebakken havermout met aardbeien
Serves 8
Ben jij ook toe aan iets anders voor het ontbijt? Probeer deze fantastische gebakken havermout! Echt heerlijk als het nog warm is! Ook lekker als gezond tussendoortje.
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 2 cups havermout
  2. 1/4 cup tarwezemelen
  3. 1/2 theelepel bakpoeder
  4. 1 cup aardbeien
  5. 1/2 theelepel zout
  6. 1 theelepel kaneel
  7. 1 1/2 cups amandelmelk of sojamelk
  8. 2 rijpe bananen
  9. 1 theelepel vanille extract
  10. 2 eetlepels kokosolie
  11. 1 ei
  12. 1/4 cup ahornsiroop
Instructions
  1. Verhit de heteluchtoven voor tot 190 graden.
  2. Bedek een ovenschaal van 20 x 20cm met een vel bakpapier.
  3. Prak de bananen fijn. Snij de aardbeien klein.
  4. Meng in een kom de havermout, de tarwezemelen, het bakpoeder, de kaneel en het zout.
  5. Kluts de ei in een tweede kom licht en voeg de de overige ingrediƫnten hieraan toe.
  6. Breng de inhoud van de eerste kom over naar de tweede kom. Meng het geheel goed.
  7. Giet het beslag over naar de ovenschaal.
  8. Bak de havermout gaar in ca. 40 minuten.
Adapted from Food Done Light
Adapted from Food Done Light
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: