Geroosterde auberginesoep
Serves 3
Met de toevoeging van een theelepel Ras-el-Hanout heb ik een Marokkaanse draai gegeven aan dit van origine Italiaanse recept. Ras el Hanout is een typisch Marokkaanse kruidenmengsel met een pittige en rijke smaak. De Italiaanse aubergine soep die vrij neutraal van smaak is, wordt hiermee echt 'tot leven gebracht'!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Total Time
50 min
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 2 aubergines, gehalveerd
  2. 2 rode paprika's, gehalveerd
  3. 2 teentjes knoflook, geperst
  4. 400 ml groentebouillon
  5. 1 theelepel zwarte peperkorrels, geplet
  6. 1 theelepel Ras-el-Hanout Royal
  7. Zout
  8. Koriander (optioneel)
Verder benodigd
  1. Keukenmachine of blender
Instructions
  1. Leg de aubergines en de paprika's met de schil naar boven ca. 15 minuten onder de grill of tot het vruchtvlees zacht is. Hak de groentes grof.
  2. Verhit de olie in een grote steelpan. Voeg de knoflook en de tomaten toe en kook al roerend een paar minuten.
  3. Doe de aubergine, rode paprika, bouillon, zwarte peper en Ras-el-Hanout Royal smaak erbij. Breng dit aan de koek en laat het geheel ca. 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat de bouillon iets afkoelen.
  4. Pureer de soep in een blender tot een gladde massa. Indien je dit nodig vindt, breng op smaak met wat zout.
  5. Serveer de soep warm. Garneer met een takje koriander.
Notes
  1. Voor de Italiaanse versie van deze soep volg je het recept zonder toevoeging van de Ras-el-Hanout.
  2. Ik gebruikte Royal-versie van het Marokkaanse kruidenmengsel die nog rijker van smaak is dan de reguliere versie. Het kruidenmengsel kocht ik via deze website.
Adapted from Ik kook Italiaans
Adapted from Ik kook Italiaans
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: