Geroosterde pruimen-kokoscrumble
Serves 4
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 500 gram pruimen
  2. 25 gram suiker
Voor de kokoscrumble
  1. 75 gram suiker
  2. 50 gram ongezouten roomboter, in vlokjes
  3. 75 gram bloem, gezeefd
  4. 3 eetlepels gemalen kokos
  5. mespuntje zout
Verder benodigd
  1. Ingevette ovenschaal (inhoud 750 ml)
Instructions
  1. Verwarm de heteluchtoven voor tot 170 graden.
  2. Halveer de pruimen, wip de pit er uit en snijd de vruchten in kwarten.
  3. Leg de pruimen in de ovenschaal en bestrooi met 25 gram suiker.
  4. Rooster de pruimen 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Kneed ntussen een kruimelig deeg van de suiker, de boter, de bloem en het zout. Kneed kokos er door. Strooi de kokoskruimels over de pruimen.
  6. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Adapted from Mijn favoriete desserts
Adapted from Mijn favoriete desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: