Gestoofde pompoen met kokosmelk
Serves 2
Herfst is het seizoen van pompoen. Hoewel pompoen tegenwoordig bijna door het hele jaar verkrijgbaar is, is deze toch in dit seizoen het lekkerst. Ik kreeg dit recept van een foodiefriend van mij en het is zo lekker! Liefhebbers van pure comfortfood zullen aan het trekken komen met dit heerlijke recept!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1 flespompoen, in blokjes gesneden
  2. 1 ui, versnipperd
  3. Olie
  4. Paprikapoeder
  5. Komijnzaad
  6. Ras al Hanout (optioneel)
  7. Zout en zwarte peper
  8. Een blik dikke kokosmelk
Instructions
  1. Verhit wat olie in een pan en fruit het ui even aan.
  2. Voeg hieraan de klein gesneden pompoen toe.
  3. Laat het op een zacht vuurtje voor 15 minuten garen terwijl je het om de paar minuten omschept.
  4. Doe er naar smaak zout, gemalen zwarte peper, paprikapoeder, komijnzaad en ras al hanout erbij.
  5. Laat weer 10 minuten garen en schep om de paar minuten om.
  6. Doe tenslotte het kokosmelk erbij. Verwarm dit (alles op een zacht vuurtje midden-grote pit).
  7. Zodra het opgewarmd is en bijna kookt is het klaar.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: