Gevulde pompoen
Serves 2
Ik ben een groot liefhebber van pompoen. Het is een ontzettende voedzame en lekkere groente, en ook nog eens heel veelzijdig! Het is weliswaar nog geen herfst, maar tegenwoordig zijn pompoenen bijna het hele jaar beschikbaar. In dit recept vind ik de combinatie van pompoen met granaatappel heel verrassend. Bijzonder de moeite waard!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
15 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
  1. 1 flespompoen
  2. 50 gram feta
  3. 100 gram granaatappelpitjes (of je kunt een halve granaatappel zelf schillen)
  4. Knoflookolie
  5. Handje peterselie
  6. Peper en zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden.
  3. Leg de pompoen helften in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met knoflookolie, en wat peper en zout.
  4. Rooster de pompoen in ongeveer 40 minuten gaar.
  5. In de tussentijd maak je de vulling. Snijd de tomaten in blokjes en verkruimel de feta over de tomaten.
  6. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de vulling in de holtes van de pompoen.
  8. Zet de pompoen terug in de oven en laat hem nog een kwartier garen.
  9. Bestrooi de pompoen tenslotte met de granaatappelpitjes.
  10. Lekker met quinoa of couscous!
Notes
  1. Een flespompoen hoef je niet te schillen. Deze schil is veel dunner dan een gewone pompoen en kun je gewoon eten.
Adapted from http://uitpaulineskeuken.nl/
Adapted from http://uitpaulineskeuken.nl/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: