Granaatappelsoufflé
Serves 3
Toen ik deze soufflé van granaatappel voorbij zag komen, had ik direct de drang om deze te maken! Het ziet er prachtig uit en recepten met granaatappel vind ik sowieso altijd bijzonder. Ik hou wel van de combi van friszure en wrange smaak van deze vrucht. Gebruik voor het maken van deze soufflé donkerrode granaatappels. Ik garandeer je dat het een blikvanger wordt!
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Voor de granaatappelsaus
  1. 125 ml granaatappelsap ( van ca. 1,5 granaatappel)
  2. 35 gram suiker
  3. 1 theelepel maizena
  4. Water voor het mengen van de maizena
Voor het stijfkloppen van de eiwitten
  1. 3 eiwitten
  2. 25 gram suiker
Voor het invetten van de schaaltjes
  1. Boter, op kamertemperatuur
  2. Suiker
Verder benodigd
  1. Souffléschaaltjes
  2. Poedersuiker (optioneel)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (stille ovenstand).
  2. Meng de maizena met een beetje water. Zet dit even opzij.
  3. Doe de granaatappelsap met het suiker in een kleine pan. Verwarm dit op middelmatig vuur totdat het suiker is opgelost.
  4. Wanneer het suikermengsel bijna aan de kook is, zet je het vuur lager en roer je het maizenamengsel er geleidelijk door heen. Laat het nog een minuutje staan en blijf roeren om klontering te voorkomen. Let erop dat het mengsel niet nogmaals aan de kook wordt gebracht. Haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat de saus afkoelen.
  5. Smeer de schaaltjes in met boter. Smeer de boter verticaal om de soufflé beter omhoog te laten komen. Bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met suiker.
  6. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken.
  7. Giet de de granaatappelsaus in een kom. Spatel de eiwitten in drie gedeeltes door de saus heen en meng goed.
  8. Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi deze met wat suiker.
  9. Breng de soufflémassa over naar de schaaltjes en strijk het oppervlak van elke soufflé met een spatel of een mes glad.
  10. Bak de soufflés goudbruin en gaar in ca. 15 minuten.
  11. Serveer de soufflés direct als ze uit de oven komen. Bestuif ze eventueel met poedersuiker.
Adapted from http://en.christinesrecipes.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: