Green Tea Swiss Roll
Serves 10
Deze cakerol is echt heel simpel om te maken en is heerlijk! Je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 6 eiwitten
  2. 9 eidooiers
  3. 100 + 60 gram fijne suiker
  4. 90 gram bloem
  5. 25 gram maizena
  6. 50 ml olie
  7. 2 eetlepels groene theepoeder
Voor de vulling
  1. 3/4 cup slagroom
  2. 6 theelepels fijne suiker
Verder benodigd
  1. Een bakplaat van ca. 31.5 cm x 23cm
Instructions
  1. Verhit de oven voor tot 220 graden.
  2. Vet de bakplaat in met olie en bedek dit met bakpapier.
  3. Vermeng het bloem met de maizena.
  4. Kluts de eidooiers met 100 gram suiker tot een glad en romig geheel.
  5. Zeef beetje bij beetje de groene thee poeder er door heen.
  6. Klop de eiwitten stijf. Voeg 60 gram suiker toe in drie gedeeltes. Klop de eiwitten zo stevig dat je de kom kunt omdraaien zonder dat de massa er uit valt.
  7. Spatel de eiwitten in drie gedeeltes door het eidooiermengsel.
  8. Zeef vervolgens de bloem en maizena er door heen.
  9. Tenslotte voeg je de snel de olie toe. Roer het geheel door tot een egaal beslag.
  10. Giet het beslag in de bakplaat en verdeel dit gelijkmatig. Bak dit 10 tot 15 minuten gaar of totdat het goudbruin is.
  11. Verwijder de plaat uit de oven en laat de cake ca. 20 minuten afkoelen.
  12. Deze stap is optioneel, maar deze manier van 'voorrollen' helpt enorm om het rollen van de swiss roll straks te vergemakkelijken. Draai de nog warme cake om en leg deze op een schone theedoek. Verwijder dan het bakpapier die nu bovenop ligt. Pak de theedoek vast aan een van de korte kanten van de cake en rol de cake op samen met de theedoek. Laat de cake ca. 15 minuten op deze manier opgerold.
  13. Ondertussen kun je vulling maken. Klop hiervoor de slagroom en suiker tot een romig geheel.
  14. Haal de swiss roll vervolgens voorzichtig uit de theedoek en spreidt deze uit. Smeer de vulling gelijkmatig over de cake.
  15. Door het voorrollen zou je de cake nu gemakkelijk moeten kunnen oprollen. Probeer dit zo strak mogelijk te doen.
  16. Eenmaal opgerold leg je de swiss rol met de naad naar beneden op een schaal. Bewaar het minstens 2 uur voordat je de cake snijdt en serveert.
Notes
  1. Als groene thee poeder kun je het best de matcha groene theepoeder gebruiken omdat de structuur bijzonder fijn is.
  2. In plaats van groene thee poeder kun je natuurlijk ook cacao- of koffiepoeder gebruiken. Ook met de vulling kun je variëren met bijv. jam, yoghurt of iets anders dat je zelf lekker vindt.
Adapted from Christine's Recipes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: