Groene pannekoekjes met limoenboter
Serves 3
Ik kan alleen maar zeggen dat je deze moet proberen! Een ware beleving van pure smaken en texturen.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Voor de limoenboter
  1. 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  2. rasp van 1 limoen
  3. 1,5 eetlepel limoensap
  4. 0,25 theelepel zout
  5. 0,5 theelepel (witte) peper
  6. 0,25 theelepel chiliflakes
  7. 0,5 teentje knoflook, fijngesneden
  8. 1 eetlepel koriander, fijngesneden
Voor de pannenkoekjes
  1. 250 gram spinazie, gewassen
  2. 110 gram speltmeel
  3. 150 ml melk
  4. 1 eetlepel bakpoeder
  5. 0,5 theelepel zout
  6. 1 theelepel gemalen komijnzaad
  7. 1 ei, losgeklopt
  8. 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  9. 6 bosuien, in dunne ringetjes gesneden
  10. 2 groene pepers, in dunne ringetjes of fijngesneden
  11. 1 eiwit
  12. olijfolie
Instructions
  1. Maak eerst de limoenboter. Doe de boter in een kom en klop de boter met een houten lepel tot deze zacht en romig is. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en roer goed door. Plaats de boter op een stukje plastic folie en vorm het tot een rol. Leg de boter in de koelkast om om op te stijven.
  2. Nu gaan we aan de slag met de pannekoekjes. Roerbak de spinazie in een wok op hoog vuur totdat de spinazie geslonken is. Breng de spinazie over naar een vergiet en laat het daarin afkoelen. Knijp, als deze koud is, met je handen het vocht uit de spinazie. Hak de spinazie grof en zet apart.
  3. Doe de meel met bakpoeder, ei, gesmolten boter, zout, komijn en melk in een mengkom en klop dit met een garde tot een glad mengsel. Roer er met een vork de bosui, pepers en spinazie door.
  4. Klop in een andere kom het eiwit totdat je zachte pieken krijgt. Spatel dit voorzichtig door het pannenkoekenbeslag.
  5. Verwarm op een middelhoog-hoog vuur een beetje olijfolie in een koekenpan. Giet per pannenkoekje 2 eetlepels beslag in de pan. Druk het iets plat zodat je pannenkoekjes van ca. 7 cm en ca 1 cm dikte krijgt. Bak ze aan elke kant ca. 2 minuten tot ze een mooie goud-groene kleur hebben. Leg ze op keukenpapier en houd ze warm. Maak op deze manier koekjes van al het beslag.
  6. Reken 3 pannenkoekjes per persoon en stapel ze op een bord. Je kunt een plakje limoenboter er bovenop leggen. Door de warmte van de pannenkoekjes zal de limoenboter gaan smelten.
  7. Echt fantastisch!
Notes
  1. In het originele recept worden de pannekoekjes van zelfrijzend bakmeel gemaakt. Voor een gezonde afwisseling heb ik speltmeel gebruikt.
  2. Limoenboter die je over hebt, kun je in de koelkast bewaren. Het is ook lekker dit bij een gepofte aardappel te eten.
  3. Twee groene pepers lijkt veel, maar is veel minder pittig dan je zou verwachten. Voor mijzelf, iemand die helemaal niet pittig eet, was het prima te doen.
Adapted from Plenty
Adapted from Plenty
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: