Groene thee koekjes met witte chocolade
Serves 16
Tea time.. met een heerlijk koekje erbij. Ditmaal een koekje dat werkelijk naar thee smaakt. De zoetheid van de stukjes witte chocolade in de koekjes vormt een mooi contrast hiermee. Werkelijk een hele aparte en bijzondere traktatie!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 240 gram bloem
  2. 15 gram groene thee (matcha)
  3. 150g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  4. 130 gram poedersuiker
  5. Snufje zout
  6. 2 eidooiers
  7. Een handje vol grof gesneden witte chocolade
Instructions
  1. Zeef het bloem en de groene theepoeder.
  2. Mix de boter en de poeder suiker tot een zacht en licht mengsel.
  3. Doe de eidooiers erbij en klop het geheel goed.
  4. Klop vervolgens de bloem en groen theepoeder er geleidelijk door.
  5. Spatel tenslotte de chocoladestukjes er door.
  6. Vorm van het beslag twee rollen (denk aan een sushirol).
  7. Verpak de rollen in plastic folie en bewaar dit tenminste 4 uur in de koelkast. (Ik doe gewoon de hele nacht.)
  8. Verwarm de oven voor op 150 graden (stille ovenstand).
  9. Snij van de rollen koekjes van ca. 7mm.
  10. Bak de koekjes gaar n 20 tot 22 minuten.
Adapted from http://anhsfoodblog.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: