Havermout Mug Cake
Serves 1
Een makkelijk recept voor een gezond havermoutontbijtje. Je kunt deze mug cake in de magnetron of in de oven bereiden. Ik gebruikte zelf de oven.
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. Halve rijpe banaan
  2. 1 ei
  3. 2 eetlepel havermout
  4. Handje blauwe bessen
  5. 1 eetlepel noten, gehakt
  6. 1 eetlepel geraspte kokos
  7. Snufje kaneel
  8. Snufje zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de banaan in een kom fijn.
  3. Meng het eitje er doorheen.
  4. Voeg vervolgens de havermout, een snufje zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer goed door.
  5. Voeg tenslotte de noten, de kokos en wat blauwe bessen toe en meng dit.
  6. Breng het geheel over naar een mok en zet deze 20 minuten in de oven.
  7. Keer de mug cake om op een bordje op lepel hem zo uit de mok op.
Notes
  1. In plaats van de oven kun je ook de magnetron gebruiken. Zet hiervoor de mug cake 2 minuten in de magnetron (1000 watt)
Adapted from Pauline's Keuken
Adapted from Pauline's Keuken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: