Havermoutmuffins met pompoen
Serves 12
Ik heb alweer een tijdje niets met havermout gedaan en ik had echt weer eens zin om hier iets mee te doen. Omdat ik ook een beetje leftover pompoen had, was dit recept ideaal om een keer uit te proberen. En het resultaat is zeer geslaagd!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Voor de pumpkin spice kruiden
  1. 3 eetlepels gemalen kaneel
  2. 2 theelepels gemalen gember
  3. 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  4. 1,5 theelepels gemalen piment
  5. 1,5 theelepels gemalen kruidnagel
Voor de muffins
  1. 1 ei
  2. 1/2 cup pompoenpuree
  3. 1/2 cup amandelmelk
  4. 1/3 cup rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  5. 1/4 cup ahornsiroop
  6. 1/4 cup (kokos)olie
  7. 2 theelepels vanille extract
  8. 2 theelepels pumpkin spice kruiden
  9. Snufje zout
  10. 3 cups havervlokken
  11. 2 theelepels bakpoeder
  12. 1/2 cup pure chocolade, klein gehakt
Instructions
  1. Meng voor de pumpkin spice kruiden alle kruiden goed door elkaar in een kom. Bewaar in een luchtdichte pot.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden (onder- en bovenwarmte). Vet een muffintray in.
  3. Doe in een kom het ei, het pompoenpuree, de melk, de suiker, de ahornsiroop, de olie, het vanille extract, de pumpkin spice kruiden en het zout bij elkaar en vermeng dit.
  4. Vervolgens voeg je de havervlokken en de bakpoeder toe en roer dit goed.
  5. Tenslotte spatel je ook de chocoladestukjes door het beslag heen.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  7. Bak de muffins lichtbruin en gaar in ca. 25 minuten
Adapted from http://www.averiecooks.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: