Havermuffins met vijgen
Serves 8
Deze smakelijke havermuffins
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 150 gr havermeel
  2. 150 gr gedroogde vijgen
  3. 60 ml zonnebloemolie
  4. 120 ml melk
  5. 1 ei
  6. 2 x een flinke knijp honing
  7. 2 tl bakpoeder
  8. 2 tl kaneel
  9. Snufje zout
  10. Handje pecannoten
Optioneel benodigd
  1. Keukenmachine
Instructions
  1. Verwarm de oven (stille ovenstand) voor op 180 graden.
  2. Snij de vijgen in stukjes en hak de pecannoten grof.
  3. Voeg het zout en de kaneel bij de havermeel.
  4. Voeg een ei toe en de zonnebloemolie en klop er met een garde een glad beslag van.
  5. Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng het door elkaar.
  6. Voeg twee keer een knijp honig toe en roer het beslag om.
  7. Meng vervolgens het bakpoeder er door heen.
  8. Spatel tenslotte de vijgen en pecannoten door het beslag.
  9. Verdeel het beslag over acht muffinvormpjes.
  10. Bak de muffins in 30 minuten gaar.
  11. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Notes
  1. Als je geen havermeel in huis hebt, dan kun je ook havermout fijnmalen in de keukenmachine.
Adapted from http://uitpaulineskeuken.nl
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: