Honeycomb Cake, Malaysian
Serves 10
Waar denk jij aan als je Honeycomb Cake hoort? Een vriendin zei tegen mij dat zij aan een taart dacht waarin veel honing is verwerkt. Het gaat echter om de honingraatstructuur die de taart heeft. Vind je het er ook niet prachtig uit zien? Ik vind het heel bijzonder. Ik hou ook wel van de chewy bite van deze taart, die typerend is voor veel Aziatische cakes (kuih).
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 210 gram suiker
  2. 240 gram water
  3. 80 gram boter
  4. 6 eieren
  5. 160 gram gecondenseerde melk
  6. 180 gram bloem
  7. 2½ theelepel baking soda
Verder benodigd
  1. Springvorm van 20cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, onder- en bovenwarmte.
  2. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in.
  3. Verhit de suiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker in caramel is veranderd.
  4. Giet voorzichtig het water bij de caramel (het is heel heet!) en roer totdat het water en caramel met elkaar gemengd tot een dunne siroop. Zet het vuur vervolgens uit.
  5. Doe dan de boter in het caramel erbij. Zet het pannetje opzij om een beetje af te laten koelen.
  6. Meng in een kom de eieren met het gecondenseerde melk.
  7. Zeef het bloem met de baking soda en meng dit geleidelijk met het eimengsel.
  8. Giet vervolgens de caramel met boter bij het beslag en meng goed.
  9. Breng het beslag over naar de springvorm en laat dit zo even vijf minuten staan.
  10. Bak de taart gaar in ca. 60 minuten. Check dit met een prikker.
  11. Laat de taart afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Notes
  1. In het recept dat ik gebruikt heb, staat dat je de taart moet bakken met alleen onderwarmte. Ik heb zelf onder- en bovenwarmte gebruikt en dat werkte volgens mij ook prima.
Adapted from House of Annie
Adapted from House of Annie
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: