Honeycomb Cake (Vietnamese Style)
Serves 10
Nadat ik de Maleisische Honeycomb cake had geprobeerd, kwam ik ook deze Vietnamese variant tegen. Vol enthousiasme ging ik deze ook eens maken. Hoewel het Youtube filmpje heel simpel leek, viel dit echt behoorlijk tegen. De foto's die je hier ziet, zijn volgens mij van ongeveer de vijfde poging om deze taart te maken. Ik kan er niet tegen als iets niet lukt:), want dat gebeurt haast nooit. Nu was het dan eindelijk wel heel goed gelukt! Er zijn vooral twee dingen waar je op moet letten: klop niet met je garde, roer enkel voorzichtig. Het tweede is het bakpoeder. Voor dit recept gebruik je niet het normale bakpoeder die wij kennen. Dit heeft doorgaans een dubbele werking; het produceert al wat belletjes in het beslag, maar doet dit ook nog een keer in de oven. Voor deze cake gebruik je de single acting baking powder, die ik toevallig zag bij een Turkse toko. Als je goed op deze punten let, is de slagingskans al een stuk groter. De honingraatstructuur is net zo mooi als die van de Maleisische versie, maar de Maleisische cake is echt een stuk makkelijker om te maken!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 165 ml kokosmelk
 2. 1/4 cup water
 3. 3/4 cup suiker
 4. 2,5 cups tapioca meel
 5. 2 theelepels rijstmeel
 6. 1 eetlepel single-acting baking powder
 7. 5 eieren, op kamertemperatuur
 8. 2 theelepels olie
 9. 1 theelepel vanille extract
 10. 1/2 theelepel pandan paste
Verder benodigd
 1. Springvorm van 20 cm
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden (onder- en bovenwarmte).
 2. Bekleed de springvorm met een vel bakpaper en vet de randen in.
 3. Verwarm in een klein pannetje de kokosmelk, water en suiker op laag vuur al roerend totdat het suiker is opgelost. Doe het vuur uit en laat afkoelen.
 4. Zeef het tapiocameel en rijstmeel en zet opzij.
 5. Doe in een kom de eieren, het olie, het vanille extract bij elkaar. Snij met een mes de eidooiers in tweeen. Meng het geheel door het eimengsel voorzichtig ca. 1 minuut met een garde te roeren. Let op: roeren, dus niet kloppen. Het is de bedoeling dat er geen lucht in komt.
 6. Doe vervolgens het kokosmelkmengsel erbij en roer weer even voorzichtig.
 7. Voeg dan het gezeefde meel toe in twee gedeeltes. Ook hier geldt dat je voorzichtig moet roeren met de garde, totdat het zo goed mogelijk gemengd is. Roer ook niet te lang. Er zullen kleine klontjes zijn.
 8. Voeg de pandan paste toe en roer weer voorzichtig totdat het verdeeld is door het beslag.
 9. Tenslotte doe je het bakpoeder erbij. Als het goed is zie je dat bakpoeder direct reageert met het beslag. Roer nog eens ca. 2 minuten het beslag voorzichtig door.
 10. Tenslotte zeef je het beslag zodat er geen klontjes achterblijven.
 11. Bak de cake gaar in 45-50 minuten. Check dit met een prikker.
Notes
 1. Het youtubefilmpje van het recept staat hier. Trang maakt haar eigen single acting baking powder, maar bij mij werkte dit niet.
Adapted from http://runawayrice.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost